Masopust 2012

21.02.2012 20:23

V roce 2012 připadlo masopustní úterý na 21.2.2012, masopustní průvod byl tedy domluven na sobotu 18.2.2012. Počasí přálo, po silných mrazech se mírně oteplilo a i množství sněhu na ulicích se zmenšilo. Naopak teplo trošku situaci na silnicích zkomplikovalo, kdy se uježděný sníh proměnil v tající břečku. Zaměstnanci obce pomohli a roztátý sníh uklidili.

    Do masopustního průvodu se zapojilo nakonec 43 masek. Největšími maskami byly opět Göring a bába, nejoriginálnějšími dva „zombíci“ Kryštof Sandtman a Petr Jirsa. Šmoulíci se nám rozrostli a s Gargamelem jich bylo celkem jedenáct.

    Iveta Valenová připravila na odpolední merendu v kulturním domě soutěže pro děti. Na večerní zábavu přijela jihlavská kapela „Jak chceš?!“. Tu tvoří čtveřice mladých muzikantů, kteří umí skvěle hrát na housle a kontrabas lidové písničky. Když spustili populární modernější písničky, rozjeli dobrou zábavu, která skončila o půl třetí ráno. Celkem na tuto zábavu přišlo 112 platících návštěvníků.

    Pochvalu zasluhují všichni, kdo pomáhali s přípravou a organizací celého masopustu i večerní zábavy. A na nedělní úklid přišlo dost lidí, takže jsme kulturní dům uklidili velmi rychle. Všem, kdo pomáhali s masopustem, patří velký dík. Kdo chce vidět fotky, jsou na adrese hasicicerekev.rajce.idnes.cz/Masopust_2012/

    V roce 2013 připadá masopustní úterý na 12.února.